viernes, 20 de febrero de 2015

Groove me... (02) 19/02/2015

Pots escoltar el programa aquí Groove me... (02) 19/02/2015

Mentre buscava informació a la immensitat de música dels anys 60 i 70 em vaig preguntar com era possible que de tota aquella quantitat ingent de cançons, només hagués arribat a Espanya una minúscula porció de música americana d’aquella època. I es que, senyors, aquí vam estar no menys de 42 anys sota un règim dictatorial. Encara recordo les històries dels avis i pares que havien d’anar d’amagat a França a veure pel·lícules prohibides. La censura era un monstre gegant que feia desaparèixer l’art de tot tipus. De fet, jo que vaig néixer al 83 i que ja feia 8 anys que s’havia acabat tot aquell malson, encara recordo com la gent que havia viatjat a l’estranger comentava que aquella pel·lícula, o aquell grup de música, o aquella cançó que aquí era super famosa, ja feia uns anys que havia sortit al mercat a altres llocs. Aquí sempre anàvem amb 2 o 3 anys de retard... Trist... Però mai es tard per corregir, i nosaltres posarem el nostre granet de sorra.

1/ Time has come today [The Chambers brothers]
Mentre els americans lluitaven a Vietnam i perdien la vida, mentre la primera potència mundial perdia la guerra, el temps no deixava de passar


2/ You’ve got the papers (I’ve got the man) [Ann Pebbles]
Estar casada no es garantia de tenir l’amor vertader, tot i que ella tingui un anell al dit, una casa, un cotxe o una cartera farcida de bitllets, no te l'amor del seu estimat, tu tens els seus diners, jo tinc el seu cor.















3/ Funk man [Black Sugar]
Com sortit del guetto, aquests nois peruans juguen amb el ritme i aconsegueixen un so compacte i dinàmic alhora; fan que totes les peces estiguin tan ben encaixades com un rellotge suïs.

4/ Runaway child [Buddy Miles]
Buddy Miles va ser un dels músics més prolífics del seu temps. Es més conegut per ser el bateria de Jimi Hendrix.

























 5/ Sweet feeling [Candi Staton]

Perdona’m, si us plau, suplica al seu amant per haver-li fet mal, encara tinc aquest sentiment dolç per tu, cada cop que sento el teu nom aquest sentiment torna...




6/ Think (about it) [Lyn Collins]
Haig de dir que em recorda sospitosament al tema de Aretha Frankin, Think, publicat 4 anys avans, i que es va convertir en un himne feminista.







                                             
7/ Space Captain [ Mad dogs and englishman]
Una vegada, mentre volava pel cel, vaig veure un planeta que em va cridar l’atenció. M’hi vaig acostar i vaig quedar atrapat; ja porto tant de temps aquí, que no recordo d’on soc, ja ningú pot recordar que podíem volar, així que estem aquí atrapats fins a la mort, aprenen a conviure junts, fins que morim.













8/ Groove me [King Floyd]
Segons les seves paraules, la cançó la va escriure per a una noia que treballava amb ell a una fàbrica de capses de cartó. Diu que es va passar tot el dia mirant-lo i somrient i que quan la va trobar a la sortida ella li va fer una proposició (indecent, se suposa) però ell era tan tímid que no es va atrevir. Després d’aquell dia, ella mai més va tornar a treballar, així que mai li va poder entregar el poema i es va quedar amb les ganes de conèixer-la.



9/ Who’s loving you [ Jackson 5]
Voldría saber qui t'estima...



10/ Tell me something good [ Rufus]
Digues alguna cosa bona, digues que m’estimes...






11/ Signed sealed delivered, I’m yours [Stevie Wonder]
Una versió en directe que poc o res te a veure amb el tema original






















12/ They say I’m different [Betty Davis]
Una estètica única, una veu trencada amb una expressivitat hilarant, les seves cames interminables sempre despullades i la seva actitud provocativa; ells diuen que soc diferent...





13/ Women to women [Joe Cocker]
A mes de tenir una veu ronca i profunda, també era capaç d’executar falsets a lo ‘bee gees’